Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tekmovanje »Kaj veš o prometu«

19. 5. 2022 • Novice 18. maja 2022 je potekalo že 52. občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«, ki ga organizirata Občina Sevnica in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sevnica v sodelovanju z osnovnimi šolami, Policijsko postajo Sevnica ter Avtošolo Prah Sevnica.

Po dveh letih premora je bilo ponovno izvedeno kvalifikacijsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«, na katerem so sodelovali učencih osnovnih šol sevniške občine. Namen tekmovanja je učence spodbuditi k učenju prometnih pravil, razvijanju spretnosti in pravilne vožnje v prometu.

V uvodnem delu sta tekmovalcem varno vožnjo zaželela vodja Oddelka za okolje in prostor Občine Sevnica Roman Perčič in ravnatelj Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Aleš Tuhtar. Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sevnica (SPV) Primož Smole in koordinatorka tekmovanja Lucija Herlec sta tekmovalcem in tekmovalkam predstavila ključna navodila. Sledil je teoretični preizkus znanja iz cestno-prometnih predpisov, preizkus spretnostne vožnje s kolesom na poligonu, nato pa še ocenjevalna vožnja v mestu Sevnica. Preizkus znanja je skozi celotno dopoldne budno spremljala ocenjevalna komisija predstavnikov vseh sodelujočih institucij.

Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 25 učencev. Najuspešnejši je bil Miha Vencelj iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki bo občino zastopal na letošnjem državnem tekmovanju na Jesenicah. Drugo mesto je osvojil Urban Slemenšek iz Osnovne šole Blanca, tretje pa Staš Ajnihar iz Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž. Po skupinskem seštevku točk se je na prvo mesto uvrstila šola gostiteljica, Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Blanca, tretje pa Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž.  Priznanja je učencem podelil predsednik SPV Primož Smole.

Varno kolesarjenje je ključnega pomena za zagotavljanje splošne varnosti v cestnem prometu. Mladi kolesarji so na tekmovanju pokazali odlično znanje in praktične spretnosti, ki jim bodo pomagale v primeru nepredvidljivih situacij. S pravilno vožnjo po Sevnici pa so bili dober zgled tudi vsem drugim udeležencem v prometu.

Utrinki 52. tekmovanja Kaj veš o prometu:

kuvertaNaroči se na e-novice