Gumb išči|

Zapri iskalnik

Županov sprejem najuspešnejših učenk in učencev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja

8. 6. 2022 • Novice V torek, 7. junija 2022, je v prijetnem ambientu grajskega parka potekal sprejem najuspešnejših učenk in učencev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja. Župan Srečko Ocvirk je izrekel pohvalo 45 učenkam in učenem osnovnih šol sevniške občine in Glasbene šole Sevnica.

Izbor najuspešnejših pripravijo šole ob usmeritvah Občine Sevnica. Nagrade in pohvale najuspešnejšim so bile podeljene v več kategorijah in sicer za učne uspehe in dosežke na področju znanja, za uspehe v Glasbeni šoli Sevnica na področju kulture, za športne dosežke in za dosežke enkratnega značaja za posamezne učence ali skupino učencev, ki so uspeh dosegli na katerem drugem vsebinskem področju v obliki raziskovalnih nalog.

Učence je v grajski park slavnostno pospremila grajska gospoda, pozdravil jih je tudi Baron Moscon.

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru poudaril, da lokalna skupnost izjemno ceni uspehe učenk in učencev ter hkrati izrazil željo, da se po končanem izobraževanju vrnejo v domače kraje in preizkusijo svoje ambicije v lokalnem okolju. Zaželel jim je uspešno reševanje vseh izzivov, ki jih čakajo na njihovi življenjski poti.

Namestnica predsednika aktiva ravnateljev sevniških šol in ravnateljica Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž Nataša Kreže je izpostavila, da so z uspehi, dobrimi rezultati in raznolikimi talenti devetošolke in devetošolci opozorili nase in hkrati ponesli dobro ime svojih šol tudi izven občinskih meja. Na nadaljnji poti izobraževanja je učencem zaželela naj ostanejo zvesti sami sebi, svojemu razumu in svojemu srcu.

Ob podelitvi pohval so večer z glasbenimi nastopi prijetno popestrili Kvartet rogov Glasbene šole Sevnica ter solistka Sara Praznik ob spremljavi kitare Primoža Lisca.

Naroči se na e-novice