Gumb išči|

Zapri iskalnik

Počastitev praznika Krajevne skupnosti Blanca

15. 6. 2022 • Novice Krajevna skupnost Blanca praznuje svoj praznik na dan, ko se je 10. junija 1945 na blanško osnovno šolo vrnil slovenski jezik. Krajevni praznik letos dopolnjuje tudi pričetek dograditve in obnove Osnovne šole Blanca, ki bo stekla po koncu šolskega leta.

Prav na dan praznika, 10. junija 2022, sta bila namenu predana dva cestna odseka, novo urejeni odsek javne poti Poklek–Tomažev hrib–Priklance ter prestavljeni in obnovljeni odsek lokalne ceste Poklek–Blanca.  

Javna pot Poklek–Tomažev hrib–Priklance je od leta 2021 na novo kategorizirana cesta. Za realizacijo ureditve javne poti je bilo namenjenih okoli 65.000 EUR sredstev. Lokalna cesta Poklek–Blanca je bila na tem odseku razširjena in tudi nekoliko prestavljena v letu 2021. Zaradi povečanega števila osebnih vozil in predvsem zaradi povečanja tovornega prometa je načrtovana nadaljnja širitev lokalne ceste, skladno z zmožnostmi.

Novo urejeni odsek javne poti Poklek–Tomažev hrib–Priklance Novo urejeni odsek javne poti Poklek–Tomažev hrib–Priklance   Praznik KS Blanca 2022-14.JPG 

Osrednja slovesnost s kulturnim programom je potekala na ploščadi pred Gasilskim domom Poklek.

Predsednik sveta Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik je v svojem nagovoru zbranim izpostavil nove pridobitve na cestah in investicijsko vzdrževanje objektov na Blanci, s katerimi upravlja krajevna skupnost. Med drugim so bile v okviru participativnega proračuna obnovljene sanitarije v Kulturni dvorani Blanca, posodobljena je bil tudi projektor. Poudaril je, da je velika pridobitev za krajevno skupnost tudi načrtovana dograditev Osnovne šole Blanca. Sklenil je, da člani sveta krajevne skupnosti spremljajo dogajanje, obravnavajo podane pobude in z idejami prispevajo k oblikovanju boljših pogojev za življenje in delo v krajevni skupnosti Blanca. 

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je izpostavil, da je krajevni praznik priložnost za pregled preteklega dela, za druženje in za povezovanje. Pohvalil je dobro sodelovanje s predsednikom Krajevne skupnosti Blanca Marjanom Ločičnikom, ki resnično aktivno sodeluje z Občino Sevnica. Izpostavil je primerno urejenost cestnih povezav ter vodovodnega in telekomunikacijskega omrežja in poudaril pomembnost vključevanja v skupnost v okviru društev.

Kulturni program so sooblikovali Godba Blanški vinogradniki, Osnovna šola Blanca, Ljudske pevke Blanca Kulturno-umetniškega društva France Prešeren Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek.

 

Naroči se na e-novice