Gumb išči|

Zapri iskalnik

Plačevanje parkirnin tudi z mobilno aplikacijo

11. 8. 2022 • Novice Občina Sevnica je s ciljem poenostavitve plačevanja parkirnin pristopila k vzpostavitvi sistema mobilnega plačevanja parkirnin. Tako je občankam in občanom na voljo plačevanje parkirnin z aplikacijo EasyPark.

Aplikacijo je možno uporabiti za plačilo parkirnine na parkiriščih, kjer je po koriščeni prvi brezplačni uri parkiranja potrebno plačilo vsake naslednje parkirne ure. To sta parkirišči pred in za stavbo HTC, parkirišče na Prešernovi ulici (za trgovino Tuš Sevnica) in parkirišče med trgovino Izidor in banko v novem delu mesta Sevnica.

EasyPark Sevnica-02.JPG     EasyPark Sevnica-03.JPG 

Kaj je EasyPark?

EasyPark je mobilna aplikacija, ki je trenutno na voljo v 27 državah in v več kot 3.200 mestih. V Sloveniji je parkiranje z aplikacijo mogoče plačati v več kot 30 mestih in krajih, med drugimi v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru in na Bledu. 

Aplikacijo EasyPark je mogoče namestiti na pametne mobilne telefone s sistemi Android in IOS. Za plačevanje preko aplikacije se mora uporabnik registrirati in vnesti izbrano plačilno sredstvo (kreditne kartice Mastercard, Visa, Diners in Amex ali sistem PayPal). Strošek uporabe aplikacije pri plačilu parkirnine oziroma provizijo EasyParku plača uporabnik. Provizija znaša 15 % vrednosti parkiranja oziroma najmanj 0,10 EUR.

Uporabnik na nalepkah z navodili na parkomatu ali na obvestilnih tablah najde območno kodo in jo vpiše ročno, lahko pa omogoči samodejno izpolnjevanje območne kode v telefonu na podlagi lokacije vozila iz GPS sistema. Uporabnik v mobilni aplikaciji začne s postopkom parkiranja s klikom na gumb: začni parkiranje in z vrtenjem koleščka določi čas parkiranja. Aplikacija sproti prikazuje skupno ceno parkiranja in čas veljavnosti parkirnine za izbrano vozilo. Najmanjša časovna enota za plačilo preko aplikacije EasyPark je ena ura. Parkirnino uporabnik plača ob zaključenem parkiranju. Uporabnik lahko predčasno zaključi parkiranje in plača po dejanski porabi. Davčno potrjen račun, ki ga prejme ob zaključku parkiranja, pa si lahko prenese s spletne strani ali aplikacije.

Kako deluje aplikacija

 

Več informacij o aplikaciji je objavljenih na povezavi Mobilno plačevanje parkirnin in na spletni strani EasyPark.

Naroči se na e-novice