Gumb išči|

Zapri iskalnik

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica - napovednik dogodkov

13. 9. 2022 • Novice »Trajnostno povezani.« Pod tem sloganom bomo Evropski teden mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra 2022, obeležili tudi v občini Sevnica. Osrednja dogodka letošnjega Evropskega tedna mobilnosti bosta tradicionalno kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic in Parkirni dan v Sevnici.

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice skupaj z organizatorjem, Kolesarkam društvom Sevnica, vabijo na tradicionalno kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic, ki bo v soboto, 17. septembra, s startom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah. Prevoz z lokalnim vlakom bo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami iz Brežic do izhodišča v Radečah ter od cilja v Brežicah do izhodišča v Radečah organiziran tudi letos. Za udeležbo na dogodku in rezervacijo vozovnice za vlak se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice, ki je dostopna na spletnih straneh občin organizatoric. Prijave se zbirajo do 15. septembra.

Parkirni dan v Sevnici, letos s sloganom »Ne parkiram, nov prostor izbiram«, bo prav tako v soboto, 17. septembra 2022, na parkirišču pred HTC. Parkirišče se bo za en dan spremenilo v prostor, kjer bodo potekale raznolike dejavnosti in bogat program. Poglavitni namen dogodka je prikazati, kako lahko površina, namenjena parkiranju, lahko postane prostor z novo namembnostjo in raznolikimi vsebinami.

V primeru slabega vremena bosta tako kolesarsko popotovanje kot tudi Parkirni dan odpovedana.

V času Evropskega tedna mobilnosti bodo še posebno pozornost vrednotam trajnostnih potovalnih navad in pomenu gibanja v sklopu vzgojno-izobraževalnih programov namenjali po šolah in vrtcih. K osveščanju se letos pridružujeta tudi Knjižnica Sevnica, ki v petek, 16. septembra ob 17. uri na otroškem oddelku knjižnice organizira pravljično urico na temo prometa in Meddruštveni odbor Planinskih društev Zasavja, ki v soboto, 17. septembra, na Lisci organizira tradicionalno srečanje mladih planincev.

Parkirni dan v Sevnici_plakat_2022_za objavo na spletu.png 

kuvertaNaroči se na e-novice