Gumb išči|

Zapri iskalnik

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica - zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana sobotna dogodka

16. 9. 2022 • Novice »Trajnostno povezani.« Pod tem sloganom bomo Evropski teden mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra 2022, obeležili tudi v občini Sevnica. Osrednja dogodka letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, tradicionalno kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic in Parkirni dan v Sevnici sta zaradi izredno slabe vremenske napovedi odpovedana.

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice so v sodelovanju s Kolesarskim društvom Sevnica ter lokalnimi društvi in ponudniki pripravile prijeten dogodek z bogatim dodatnim programom na postojankah po občinah. Zaradi izredno slabe vremenske napovedi je bila po tehtnem razmisleku sprejeta odločitev, da letošnje kolesarsko popotovanje odpovejo

ODPOVEDANO_S kolesom ob Savi 2022.jpg 

Odpovedan je tudi Parkirni dan v Sevnici

Spremljevalni program kolesarskega popotovanja bi jutri še dodatno obogatil Parkirini dan v Sevnici, ki pa je, prav tako zaradi slabe vremenske napovedi in dogajanja, ki je bil v celoti načrtovan na prostem, odpovedan. 

ODPOVEDANO_Parkirni dan v Sevnici_plakatek_2022-final.png 

 

Knjižnica Sevnica danes s pravljicami na temo prometa

Knjižnica Sevnica vabi vse otroke na pravljično urico na temo prometa, ki bo danes, 16. septembra, ob 17. uri. v prostorih knjižnice.

Knjižnica Sevnica_vabilo na pravljično urico_ETM 

 

Ključno sporočilo Evropskega tedna mobilnosti je, da lahko vsak posameznik s spreminjanjem navad pomembno pripomore k izboljšanju kakovosti življenja v svoji skupnosti. Z izbiro hoje, kolesarjenja ali javnega prevoza namesto avtomobilov posameznik manj obremenjuje okolje in hkrati več naredi za svoje zdravje. Zato občanke in občane vabimo, da kljub odpovedi osrednjih dogodkov, vsaj v času Evropskega tedna mobilnosti za svoje vsakdanje opravke uporabijo bolj trajnostne oblike mobilnosti.  

 

 

 

kuvertaNaroči se na e-novice