Gumb išči|

Zapri iskalnik

Prvomajsko praznovanje in Gorski tek na Lisco

20. 4. 2023 • Novice Tradicionalna prvomajska proslava na Lisci bo 1. maja ob 11. uri. 32. Gorski tek na Lisco pa bo potekal dan kasneje.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije na Lisci organizira tradicionalno prvomajsko proslavo. Ekipa Tončkovega doma pa od 12.30 ure naprej pripravlja pester glasbeni program. Nastopil bo Ansambel Pik, ob 14. uri pa Mambo Kings. Ansambel Pik bo s svojim glasbenim programom nadaljeval ob 16. uri, uradni del prvomajskega praznovanja bo potekal do 20. ure.

Z namenom prometne razbremenitve območja Lisce bo Občina Sevnica tudi letos zagotovila brezplačen avtobusni prevoz na Lisco in z nje po naslednjem razporedu in smereh:

URA ODHODA POSTAJALIŠČE SMER
07:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
08:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
09:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
10:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
11:15 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
12:15 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
16:00 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
17:30 LISCA BREG–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
20:00 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA

Lisca je zelo priljubljena destinacija za preživljanje aktivnega prostega časaLisca je zelo priljubljena destinacija za preživljanje aktivnega prostega časa

 

32. Gorski tek na Lisco 

V torek, 2. maja 2023, bodo med 9.45 in 13.30 uro zaradi športnega dogodka občasne, kratkotrajne, premične in popolne zapore prometa na odsekih lokalnih cest Šmarska ulica–Zajčja Gora–Ledina–Ostrožno–Dobrava–Orehovo, Črni potok–Križ,  Krakovo–Križ–Lisce in Sele–Lisca ter odsekih javnih poti Ostrožno–Dobrava, Ledina–Zleteče–Križ, Krakovo–Vočivje–Križ in Križ–Cerje.

 

 

Ob pričakovanem povečanem obisku Lisce je še posebno pomembno poudariti nujnost skrbi za okolje in ohranjanja širšega območja Lisce kot naravne vrednote. Spoštovanje pohodniškega bontona, primerna pohodniška kultura na planinskih poteh, ki potekajo tudi po zasebnih zemljiščih, in ustrezno parkiranje naj bodo vrednote, v duhu katerih bomo za prvomajske praznike obiskali Lisco in Tončkov dom.

 

 

kuvertaNaroči se na e-novice