Gumb išči|

Zapri iskalnik

53. tekmovanje »Kaj veš o prometu«

22. 5. 2023 • Novice V četrtek, 18. maja 2023, je v Sevnici potekalo 53. občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Tekmovanje vsakoletno organizirata Občina Sevnica in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sevnica v sodelovanju z osnovnimi šolami, Policijsko postajo Sevnica ter Avtošolo Prah Sevnica.

Namen tekmovanja je mlade kolesarje spodbuditi k učenju prometnih pravil, razvijanju spretnosti in pravilne vožnje v prometu. Zmagovalec občinskega kvalifikacijskega tekmovanja predstavlja sevniško občino na državnem tekmovanju.

Učenke in učence sta uvodoma pozdravila sevniški župan Srečko Ocvirk in ravnatelj Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Aleš Tuhtar ter vsem zaželela uspešno vožnjo.

Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 28 učencev. Najuspešnejši je bil Luka Repovž iz Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž. Drugo mesto je osvojil Tai Kunšek iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, tretje pa Miha Vencelj, prav tako iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica. Po skupinskem seštevku točk se je na prvo mesto uvrstila šola gostiteljica, Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž, tretje pa Osnovna šola Blanca. Na tekmovanju sta sodelovali tudi Osnovna šola Boštanj in Osnovna šola Krmelj.

Varno kolesarjenje povečuje splošno varnost v cestnem prometu. Mladi kolesarji so na tekmovanju pokazali odlično znanje in praktične spretnosti. S pravilno vožnjo po Sevnici so bili dober zgled vsem udeležencem v prometu.      

Kaj veš o prometu_praktični preizkus vožnje.JPG

kuvertaNaroči se na e-novice