Gumb išči|

Zapri iskalnik

Županov sprejem najboljših učenk in učencev

14. 6. 2023 • Novice V prijetnem ambientu grajskega parka je v torek, 13. junija 2023, potekal tradicionalni županov sprejem najuspešnejših učenk in učencev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja. Župan Srečko Ocvirk je izrekel pohvalo 51 učenkam in učencem osnovnih šol sevniške občine in Glasbene šole Sevnica.

Izbor najuspešnejših pripravijo šole ob usmeritvah Občine Sevnica. Nagrade in pohvale najuspešnejšim so bile podeljene v več kategorijah in sicer za učne uspehe in dosežke na področju znanja, za uspehe na področju glasbenega ustvarjanja in za športne dosežke.

Učence je v grajski park slavnostno pospremila grajska gospoda, pozdravil jih je tudi Baron Moscon. Nagovorila sta jih župan Srečko Ocvirk in predsednica aktiva ravnateljev sevniških šol in ravnateljica Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž Nataša Kreže.

Za odličnost v znanju, torej za nadpovprečni učni uspeh in osvojena zlata ali srebrna priznanja v okviru tekmovanj, ki jih razpisujeta Zavod za šolstvo in Javni sklad za kulturne dejavnosti je županovo pohvalo prejelo 34 učenk in učencev, med njimi je tudi 6 takih, ki so v zadnjih treh letih devetletke dosegli učni uspeh s povprečno oceno 5,0.

Za odlične dosežke na področju glasbenega ustvarjanja je župan podelil dve pohvali.

Za odlične športne dosežke oziroma osvojena zlata, srebrna ali bronasta odličja na državnih šolskih tekmovanjih je župan podelil 2 priznanji za individualne športne dosežke in 24 priznaj članicam in članom šolskih športnih ekip. Med njimi je bilo 7 takih, ki so prejeli županovo pohvalo tudi iz področja znanja.

Ob podelitvi pohval so večer z glasbenimi nastopi prijetno popestrili učenka Glasbene šole Sevnica Kaja Vilčnik s citrami in ansambel Šentjanci.

 

Nekaj foto urinkov s podelitve pohval:

kuvertaNaroči se na e-novice