Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 25. 8. 2023

25. 8. 2023 • Tedenske novice

Obnovo športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica bo sofinancirala država
 

Občina Sevnica je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter pridobila sredstva za sofinanciranje obnove športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Za projekt obnove športnih površin v pogodbeni vrednosti 532.961,00 evrov bo ministrstvo namenilo 100.000 evrov.

Občina Sevnica je na razpis za sofinanciranje prijavila projekt obnove športnih površin, ki je ustrezal razpisnim kriterijem. Ti so namreč določali, da mora biti investicija zaključena v letu 2023.

Obnova športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica je potekala od jeseni 2022 do sredine poletja 2023. V sklopu ureditev so bile tribune prestavljene na severno stran igrišča. Asfaltirane površine so bile odstranjene, urejena je bila preplastitev s tartanskimi oblogami. Okrog igrišč, ki so namenjena skupinskim športom z žogo, je speljana krožna 160 metrska atletska steza, ki je prav tako v tartanski izvedbi. Ob stezi je urejena še površina za skok v daljino in met krogle.

Športne površine še niso v uporabi, saj se čaka na uporabno dovoljenje. Pridobljeno bo predvidoma do začetka novega šolskega leta.

Športne površine so v prvi vrsti namenjene športni vzgoji otrok v okviru šolskih in obšolskih dejavnosti. V popoldanskem času so na voljo za uporabo vsem, ki radi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Ob tem Občina Sevnica poudarja pomembnost spoštovanja in primerne uporabe javnih prostorov, ki so namenjeni za rekreacijo. Naj bo skrb za dobro stanje novih športnih površin skrb vsakega njihovega uporabnika. 

 

Ponudba domačih dobrot iz avtomatov dopolnjena še z izdelki iz moke in mlevskih izdelkov   
 

Na Kmečki tržnici v Sevnici je ponudbo prodajnih avtomatov obogatila še Kmetija Zakrajšek iz Šentjurja na Polju. Poleg moke so v ponudbi tudi različni mlevski izdelki.

S to pridobitvijo so vsa mesta, namenjena prodaji iz avtomatov, zapolnjena. Ob tem lokalna skupnost izraža zadovoljstvo, saj je zaznati vedno več povpraševanja tudi po tovrstnem načinu prodaje, ki ni vezan na odpiralni čas Kmečke tržnice. Tako je mogoče tudi na nedeljo, ko so živilske trgovine in tržnice zaprte, iz sestavin, ki so na voljo v avtomatih, pripraviti okusen zajtrk, malico ali pa večerjo. Zaokrožena ponudba iz prodajnih avtomatov obsega mleko in mlečne izdelke iz kravjega (Kmetija Kranjc) in ovčjega mleka  (Luka Zagode), jajca (Kmetija Jazbec), suhomesnate izdelke (Gnidica) ter moko in mlevske izdelke.

 

31. Skok na Lisco


To nedeljo, 27. avgusta 2023, se bo odvijal tradicionalni kolesarski dogodek Skok na Lisco, ki ga Kolesarsko društvo Sevnica organizira že 31. leto zapored.

Start bo ob 10. uri pri Športnem domu Sevnica. Kolona kolesarjev bo od starta v Sevnici do odcepa za Podvine na cesti Breg–Jurklošter vozila skladno s cestno-prometnimi predpisi v strnjeni koloni, za spremljevalnim in sodniškim vozilom ter predvideno s hitrostjo okoli 30 km/h.

Na Bregu bo leteči start na 9,3 kilometrov dolgi poti z višinsko razliko 700 metrov, pot pa bo potekala po za promet zaprti cesti do parkirišča pred Tončkovim domom na Lisci.

kuvertaNaroči se na e-novice