Gumb išči|

Zapri iskalnik

Preventivna akcija »Skupaj na Lisco 2023«

11. 9. 2023 • Novice Z namenom utrjevanja znanja in veščin, ki so potrebne za skupno, usklajeno in učinkovito delovanje reševalnih služb, je v petek, 8. septembra 2023, potekala preventivna akcija \"Skupaj na Lisco 2023\".

Akcija je bila organizirana v sodelovanju s Policijsko postajo SevnicaPolicijsko postajo Laško, Nujno medicinsko pomočjo Zdravstvenega doma Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, Gasilsko zvezo Sevnica, Območnim združenjem Rdečega križa Sevnica, enoto reševalnih psov Slovenije OE Dolenjska, Lovsko družino Loka in Lovsko družino Zabukovje in Planinskim društvom Lisca Sevnica, ter s finančno in organizacijsko podporo Občine Sevnica. 

Reševalne ekipe so se zjutraj zbrale pred Športnim domom Sevnica, kjer so jih nagovorili namestnik načelnika Policijske postaje Sevnica Branko Arih, ki je tudi pobudnik akcije, namestnik poveljnika Štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Borut Simončič, župan Srečko Ocvirk in vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po uvodnih pozdravih so se predstavniki reševalnih služb razporedili v skupine in se v spremstvu vodnikov Planinskega društva Lisca Sevnica odpravili na Lisco.

Na Lisci so nato reševalne ekipe predstavile svoje delovanje, reševanje in reševalno opremo. 

Župan Srečko Ocvirk je skupaj s sekretarko OZRK Sevnica Mojco Pinterič Kranjc podelil potrdila za uspešno opravljen tečaj za bolničarja. 

 

Fotoutrinki akcije "Skupaj na Lisco 2023":

kuvertaNaroči se na e-novice