Gumb išči|

Zapri iskalnik

Akcija sofinanciranja veterinarskih posegov za zmanjšanje števila zapuščenih mačk

5. 2. 2024 • Obvestila Občina Sevnica že vrsto let sofinancira posege sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Poleg številnih zdravstvenih koristi za živali ta poseg preprečuje nezaželeno razmnoževanje, ki pogosto rezultira v zavrženih in zapuščenih živalih.

Letošnja spomladanska občinska akcija sofinanciranja veterinarskih posegov v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica bo potekala od 12. do 23. februarja 2024.

Strošek lastnika za sterilizacijo mačke znaša 35 evrov, za kastracijo pa 25 evrov. Preostanek vrednosti storitev sofinancirata Občina Sevnica in Veterinarska postaja Sevnica. Za poseg je potrebno rezervirati termin, na Veterinarski postaji Sevnica bodo naročila terminov sprejemali od 9. februarja od 7. ure naprej.  

Občina Sevnica si s tem in drugimi ukrepi prizadeva za zmanjševanje števila zapuščenih živali, za kar letno namenja okoli 23 tisoč evrov. Poleg financiranja delovanja javne službe za zapuščene živali, ki jo v sevniški občini opravlja Veterinarska postaja Sevnica, se z vsakoletno akcijo subvencioniranja sterilizacij in kastracij postopoma zmanjšuje število zapuščenih živali. K temu aktivno prispevajo tudi prizadevanja Veterinarske postaje Sevnica, ki javnost z rednimi objavami na družbenih omrežjih redno obvešča o živalih, ki iščejo odgovorne lastnike in stalni dom. Vse živali so pred posvojitvijo veterinarsko oskrbljene, hkrati pa za posvojitev mačk Veterinarska postaja Sevnica ne postavlja posebnih pogojev. Postopek posvojitve je preprost, posvojitelj pa se s podpisom pogodbe zaveže k skrbi za posvojeno žival. Strošek posvojitve veterinarsko urejene mačke oziroma mačka znaša 30 evrov.

Akcija sofinanciranja sterilizacij in kastracij za lastniške mačke v februarju 2024Akcija sofinanciranja sterilizacij in kastracij za lastniške mačke v februarju 2024

kuvertaNaroči se na e-novice