Gumb išči|

Zapri iskalnik

Podpis pogodbe za dobavo notranje opreme na novo OŠ Ane Gale Sevnica

2. 4. 2024 • Novice V četrtek, 28. marca 2024, je župan Srečko Ocvirk podpisal pogodbo z na javnem naročilu izbranim podjetjem Lesing d. o. o. iz Kočevja, ki bo izdelal notranjo opremo za novo OŠ Ane Gale Sevnica.

Direktor podjetja Lesing d. o. o. Andraž Hribar in župan Srečko OcvirkDirektor podjetja Lesing d. o. o. Andraž Hribar in župan Srečko Ocvirk

Gradnja nove šole za otroke s posebnimi potrebami se je pričela v letu 2022, vselitev v nove prostore pa je predvidena s pričetkom šolskega leta 2024/2025. Gradnja šole je zaključena, notranji prostori pa bodo opremljeni do predvidoma začetka poletja. Pogodbena vrednost naročila notranje opreme znaša 229.342,33 evrov z DDV.

Pohištvo bo prilagojeno ustreznim standardom ter potrebam učencev. Zasnova notranjih prostorov je usmerjena v zagotavljanje kvalitetnega razvoja potencialov otrok s posebnimi potrebami ter oblikovanje okolja, v katerem se bodo dobro počutili. Primerna oprema bo zagotovljena tudi za strokovne sodelavce šole. Pomemben poudarek bo na razvoju gibalnih sposobnosti, zato bo tudi v šolski telovadnici urejena nadstandardna oprema.

Novi šolski objekt je umeščen na območju širšega kompleksa Vrtca Ciciban Sevnica, OŠ Sava Kladnika Sevnica in Športne dvorane Sevnica. Z delno rušitvijo in rekonstrukcijo stavbe vrtca se je sprostil prostor za gradnjo novega objekta ter dozidavo in združitev z objektom vrtca. Nova šola je v velikosti 1.227,40 m2. V pritličju je predvidenih 6 učilnic in telovadnica s pripadajočimi prostori, v nadstropju pa so predvidene še dodatne 3 učilnice in prostori za učitelje. Etaži sta povezani s stopniščem in dvigalom.

Ob gradnji osnovnega objekta so bili urejeni tudi spremljevalni objekti in sicer nadstrešnica ob kuhinji in hladilnica za potrebe kuhinje OŠ Sava Kladnika Sevnica ter nadstreška s skladiščem za Športno dvorano Sevnica. Ob ureditvi okolice so bila urejena dodatna parkirna mesta, od tega je tudi nekaj mest namenjenih za polnjenje električnih vozil.

Ureditev nove šole s prilagojenim programom je pomembna pridobitev za celotno lokalno skupnost. Lokacija šole je bila skrbno izbrana in je v neposredni bližini drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov, športne dvorane, knjižnice, zdravstvenega doma, varstveno-delovnega centra za odrasle s posebnimi potrebami in doma za starejše občane. Mladi, ki se izobražujejo na OŠ Ane Gale Sevnica, bodo tako bolj vpeti v vsakodnevno dogajanje in utrip mesta, kar bo pozitivno prispevalo k njihovem vključevanju v družbeno življenje.

Projekt gradnje nove šole s prilagojenim programom

Nova šola za otroke s posebnimi potrebami Nova šola za otroke s posebnimi potrebami

kuvertaNaroči se na e-novice