Gumb išči|

Zapri iskalnik

Pridobljena sredstva za rekonstrukcijo objekta »Cenko« za ureditev prostorov ZD Sevnica

10. 5. 2024 • Novice Občina Sevnica je v letu 2021, v okviru potrjenega občinskega načrta pridobivanja nepremičnega premoženja, od podjetja Poslovni sistemi Mercator d. d. odkupila poslovne prostore nekdanje trgovine na Trgu svobode v Sevnici. Objekt »Cenko« bo namenjen širitvi dejavnosti Zdravstvenega doma Sevnica.

Kupnina za nepremičnino je znašala 306.500 evrov. Celotna površina prostorov v obeh etažah je dobrih 1.200 kvadratnih metrov, Občina Sevnica pa je prostor predala v upravljanje Zdravstvenemu domu Sevnica. V lanskem letu je bilo iz občinskega proračuna zagotovljeno tudi financiranje priprave investicijske dokumentacije, na podlagi katere je Občina Sevnica tudi kandidirala za sredstva Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij v primarno zdravstvo. Ministrstvo za zdravje je konec aprila izdalo sklep o določitvi višine sredstev za sofinanciranje investicije, s tem pa zagotovilo 1.148.125,38 evrov za ureditev objekta.

V objektu je predvidena ureditev prostorov za izvajanje fizioterapije. V pritličnem delu stavbe je predviden storitveni del z ohranitvijo stopnišča in dvigala, kletni prostori pa bodo namenjeni sanitarnim in servisnim prostorom. Vhod v pritlični del oziroma v čakalnico je predviden na severovzhodni strani stavbe, sprejemni prostor pa bo smiselno povezan z vsemi drugimi potrebnimi prostori za kakovostno izvajanje fizioterapije in povezanih storitev. V objektu je predvidena tudi ureditev telovadnice, namenjene izvajanju fizioterapevtskih vaj.

Poleg namenskih državnih sredstev bo investicija financirana delno iz občinskega proračuna in delo iz investicijskega presežka Zdravstvenega doma Sevnica. Še pred pričetkom poletja je predvidena objava javnega naročila za izbor izvajalca, zaključek projekta rekonstrukcije pa je predviden v sredini leta 2025.

kuvertaNaroči se na e-novice