Gumb išči|

Zapri iskalnik

Gostinski lokal pri Bazenu Sevnica ima novo podobo

10. 6. 2024 • Novice Zaključena so ureditvena dela obnove terase gostinskega lokala pri Bazenu Sevnica. Terasa lokala, ki je sestavni del bazenskega kompleksa, je bila po tridesetih letih prvič celovito prenovljena. Investicija sledi dinamiki posodobitev te, v poletnem času najbolj priljubljene prostočasne infrastrukture.

Občina Sevnica je v letih 2019 in 2020 celovito obnovila bazensko školjko, bazensko ploščad in strojnico za pripravo vode. Investicija v vrednosti okoli 1.100.000 evrov je pomembno prispevala k razvoju turistične in prostočasne ponudbe v Sevnici, sevniški bazen pa v zadnjih letih beleži rekordno število obiskovalcev. V letu 2022 je bila na objektu zamenjana strešna kritina, v letu 2023 pa so bile na streho Bazena Sevnica umeščene tudi sončne celice, ki prihranijo delež stroškov dobave električne energije iz omrežja.

Celovita obnova gostinskega lokala 

V prizadevanjih za dodatno nadgradnjo bazenske ponudbe je Občina Sevnica pristopila k prenovi zunanjih površin lokala, ki je potekala v dveh fazah. V sklopu prve faze so bile v lanskem letu urejene nove vodne in elektro inštalacije, na terasi pa so bili zamenjani tlaki.

V letošnjem letu je bil v sklopu obnovitvenih del urejen nov zunanji gostinski objekt z novim točilnim pultom in gostinskimi elementi ter opremo, urejen je bil tudi nov nadstrešek z navezavo na skladiščni prostor. Zunanji gostinski objekt je sedaj primerno zaščiten pred vremenskimi vplivi, z dodano vezno stekleno ploščo med zunanjim objektom in vhodom v notranji del lokala pa je podaljšan tudi ostrešen del terase. Celotna terasa je na novo osvetljena z varčnimi LED lučmi.

Obnovljena terasa gostinskega lokala na Bazenu SevnicaObnovljena terasa gostinskega lokala na Bazenu Sevnica  Obnovljena terasa gostinskega lokala na bazenu_01

V delu kjer se gostinska terasa stika z bazenskimi površinami so urejena nova premična vrata. Prehod je po novem prilagojen tudi za osebe z oviranostmi in družine z vozički. Z odstranitvijo stebrov, ki niso imeli nosilne funkcije, je bil pridobljen dodatni prostor, ki omogoča bolj smiselno postavitev gostinskega pohištva. Novo pohištvo bo v naslednjem obdobju uredil najemnik gostinskega lokala.

Lepo urejena okolica Bazena Sevnica je pomembna nadgradnja ponudbe, saj zagotavlja prijetno počutje obiskovalcev. Sevniški bazen je s posodobitvijo terase gostinskega lokala pridobil na dodani vrednosti. Občina Sevnica si prizadeva ta osrednji športni objekt, ki ga obiskujejo vse generacije, urediti tako, da bo dostopen za vse, tudi za osebe z oviranostmi. Z novo urejeno gostinsko teraso bo bazen v vročih poletnih mesecih zagotovo privabil še večje število oblikovalcev.

Pestro poletno dogajanje 

Upravljavec bazena, KŠTM Sevnica, pripravlja raznolike poletne programe za aktivno preživljanje prostega časa na bazenu. Otvoritev kopalne sezone je predvidena v soboto, 15. junija, ko bo s priložnostnim dogodkom namenu predana tudi obnovljena gostinska terasa. Lokal pri Bazenu Sevnica bo letos poleti prizorišče tudi  tradicionalne Kitariade. Koncerti bodo 14. junija, 5. julija in 30. avgusta. Več podrobnosti je objavljenih na družbenih omrežjih KŠTM Sevnica. 

Letne karte za Bazen Sevnica so že v predprodaji v Turistično-informacijski pisarni Doživljaj, kjer nudijo tudi več informacij o poletnih programih na bazenu za otroke.

kuvertaNaroči se na e-novice