Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 11.6.2021

11. 6. 2021 • Tedenske novice

Cepljenje proti covidu-19 za nenaročene osebe v Sevnici


Še danes, 11. junija, v organizaciji Zdravstvenega doma Sevnica poteka cepljenje proti covidu-19 za nenaročene osebe. Cepljenje izvajajo od 10. do 16. ure na lokaciji Športnega doma Sevnica (pri bazenu), in sicer s cepivom Astra Zeneca. Predvideni termin je samo za nenaročene osebe. Zainteresirane osebe naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

 

 Zmagovalec Županovega vina 2021 je Blaž Cizerle


Izbrano je novo Županovo vino 2021, ki bo imelo, kot vsa leta doslej, status protokolarnega vina. Zmagovalec izbora je Blaž Cizerle iz Društva vinogradnikov Studenec z odlično modro frankinjo. Izbor je bil letos prilagojen okoliščinam varovanja zdravja in zato ožjega značaja, prav tako tudi sama razglasitev.

 

 Sprejem slovenske bakle in obisk junaka Deželaka


V sevniški občini so se v ponedeljek povezale najlepše športno-humanitarne vrednote. Najprej Blanco in nato Sevnico je obiskal junak Deželak, ki v okviru svoje dobrodelne akcije zbira sredstva za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Župan Srečko Ocvirk mu je ob tej priložnosti izročil donacijo Občine Sevnica. Sledil je še sprejem slovenske bakle, ki je ob sodelovanju različnih športnih društev in šol vnesla olimpijskega duha z upanjem in svetlobo, povezovanjem in pozitivno energijo.

 

 Obisk Vrtca Ciciban Sevnica ob zaključku vrtčevskih let, pred vstopom v šolo


Z obiskom so v tem tednu razveselili otroci iz Vrtca Ciciban Sevnica, ki v letošnjem letu zaključujejo vrtčevska leta in se odpravljajo v šolo, po paleto novih znanj. V parku pred občino jih je pozdravil župan, otroci pa so v družbi vzgojiteljic in vzgojiteljev navdušili z glasbenim presenečenjem.

 

kuvertaNaroči se na e-novice