Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 30.7.2021

30. 7. 2021 • Tedenske novice

Obnova cestišča na odseku Grahovica-Jablanica

 

V hribovitih predelih tudi sicer pokrajinsko zelo razgibane sevniške občine so ceste na večjih strminah še toliko bolj izpostavljene vremenskim razmeram in prometnim obremenitvam, zaradi česar lahko prihaja tudi do večjih poškodb cestišča. Občina Sevnica redno namenja sredstva tudi za sanacijo in vzdrževanje lokalnih cest.

V tem tednu je bila tako izvedena obnova najbolj poškodovanega dela ceste v dolžini 600 metrov na odseku od Grahovice v smeri Jablanice na območju krajevne skupnosti Boštanj, kjer so poškodbe zaradi posedanja cestišča in dotrajanosti asfaltne prevleke že ogrožale normalno prevoznost. Na posameznih odsekih cestišča, kjer so se pojavili usadi, so bile izvedene globinske sanacije, na celotnem odseku pa tudi delna razširitev cestišča, utrjevanje bankin, odvodnjavanje in preplastitev z novo asfaltno prevleko. S to obnovo bo omogočena dolgotrajna stabilnost cestišča in zagotovljena večja prometna varnost.

 

Odobreno je sofinanciranje projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v občini Sevnica

 

V okviru izvajanja Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014- 2020 je Občina Sevnica prejela odločitev Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko o podpori projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda v občini Sevnica v višini skoraj 80 odstotne vrednosti upravičenih stroškov, kar znaša dobrih 547 000 evrov. Cilj investicije je z izgradnjo infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda zmanjšati emisije v vode.

Občina Sevnica bo s to investicijo, ki zajema gradnjo sedmih gravitacijskih kanalov in dveh tlačnih kanalov ter izgradnjo dveh črpališč dosegla 98,16 odstotno priključenost aglomeracije na javno kanalizacijsko omrežje.

 

Na Logu se pričenja parcelacija zemljišč pred izgradnjo mostu

 

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pred izgradnjo premostitvenega objekta čez reko Savo in glavno železniško progo Zidani Most-Dobova na območju naselja Log v prihodnjem tednu pričenja izvajati postopke odmere zemljišč. Odmere bo opravljal Geodetski zavod Celje d.o.o.

kuvertaNaroči se na e-novice