Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novi nadvoz čez trebanjsko železniško progo v Sevnici dobiva svojo končno podobo

22. 4. 2022 • Novice V sklopu projekta »Komunalno opremljanje v PC Sevnica« poteka izgradnja novega nadvoza čez trebanjsko železnico. Nadvoz bo nadomestil obstoječo prometno povezavo, ki poteka čez železniško progo in je zaradi svoje konstrukcije manj primerna za tovorni promet in izredne prevoze, ki potekajo iz območja industrijske cone.

logo_eu-sklad-za-regionalni-razvoj 

V sklopu projekta »Komunalno opremljanje v PC Sevnica« poteka izgradnja novega nadvoza čez trebanjsko železnico. Nadvoz bo nadomestil obstoječo prometno povezavo, ki poteka čez železniško progo in je zaradi svoje konstrukcije manj primerna za tovorni promet in izredne prevoze, ki potekajo iz območja industrijske cone. 

Projekt Občine Sevnica je podprt s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, Ministrstva za infrastrukturo.

Z izgradnjo dostopne ceste in izvennivojskega križanja z železniško progo bo tako Poslovna cona Sevnica ustrezno infrastrukturno urejena. To bo prispevalo k razširitvi poslovne cone ter omogočilo obstoječim in novim podjetjem boljše in optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti. Glavni cilj projekta je namreč spodbuditi nadaljnji razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji.

V sklopu projekta bo ukinjen obstoječ nivojski prehod, prestavljeni oziroma na novo urejeni bodo komunalni, energetski in telekomunikacijski infrastrukturni objekti, vodi in naprave, urejene bodo obcestne površine in površine za pešce. 

Komunalno opremljanje v PC Sevnica_Bojan Kostevc_01.JPG©Bojan Kostevc       

Izgradnja nadvoza je v zaključni fazi. Trenutno poteka urejanje meteornega odvodnjavanja in brežin. 

Na tem območju bodo izvedene dodatne nadgradnje za prometno izboljšavo obstoječega stanja, načrtovana je rekonstrukcija križišča pred nadvozom Šmarje v krožišče in sočasna umestitev kolesarske steze. Izdelavo projektne dokumentacije je zagotovila Občina Sevnica ob pogojih Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, ki je nosilec projekta.  

Več informacij o projektu: Komunalno opremljanje v PC Sevnica

 

kuvertaNaroči se na e-novice