Gumb išči|

Zapri iskalnik

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku

14. 11. 2022 • Novice V petek, 11. novembra 2022, je v Športnem domu Sevnica potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj Občine Sevnica.

Slavnostni govornik, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, je v svojem nagovoru izpostavil nekatere ključne ureditve in investicije Občine Sevnica, ki so se zvrstile v letošnjem letu, poudaril pomembnost dobre gospodarske klime v lokalnem okolju in pohvalil aktivno društveno delovanje. Članom občinskega sveta Občine Sevnica, članom svetov krajevnih skupnosti in strokovnim službam se je zahvalil za odgovorno in zavzeto delovanje ter poudaril, da je sodelovanje vselej ključ uspeha.

Govor župana_slovesnost ob občinskem prazniku 2022.pdf

Podeljena so bila priznanja Občine Sevnica. Grb Občine Sevnica je prejel Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, priznanje pa je prevzela direktorica Darja Cizelj, ki se je v svojem nagovoru v imenu vseh prejemnikov tudi zahvalila odločevalcem za prepoznavo delovanja. Zlato plaketo Občine Sevnica je prejela Ribiška družina Sevnica, priznanje je prevzel predsednik ribiške družine Sandi Kosmač, ter brata Zoran in Jože Košir. Srebrno plaketo Občine Sevnica so prejeli Estera Savić Bizjak, Petra Majcen in Mirko Hribar.

Prejemniki priznanj Občine Sevnica za leto 2022

Letošnji dokumentarni film, ki je ob občinskem prazniku tradicionalno premierno prikazan na osrednji slovesnosti, se je osredotočil na pomembnejše investicije:

 

Kulturni program so s promenadnim nastopom otvorili Godba Sevnica, Godba Blanški vinogradniki in mažorete Društva TRG Sevnica, osrednjo slovesnost pa so glasbeno zaokrožili Godba Sevnica s solistko Nušo Derenda in združeni mladinski pevski zbori osnovnih šol Tržišče, Krmelj in Milana Majcna Šentjanž. Slovesnost sta povezovala Sergeja Cesar in Gregor Trebušak.

 

Foto utrinki osrednje slovesnosti:

kuvertaNaroči se na e-novice