Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nove pridobitve na Leskovcu

21. 3. 2024 • Novice V petek, 15. marca 2024, so krajani na Leskovcu s priložnostnim dogodkom namenu predali nove pridobitve, ki so polepšale podobo kraja in ga naredile še privlačnejšega tako za domačine kot tudi za obiskovalce te idilične vasi.

V sklopu participativnega proračuna Občine Sevnica so bile v Leskovcu urejene usmerjevalne table, ki na vseh cestnih križiščih in odsekih obiskovalce usmerjajo do želenega cilja. Ob cerkvi, kjer pobočje ponuja čudovite razglede, so postavljene tri nove klopi. Pridobitev, ki so se je krajani najbolj razveselili, pa je nova orientacijska točka, ki obiskovalcem ponuja vse ključne informacije o krajih, ki se vidijo iz Leskovca, nadmorskih višinah teh krajev ter zračne oddaljenosti od Leskovca. Orientacijska točka je umeščena ob Krekovo lipo in velik leseni križ, dva zgodovinska simbola vasi, s podatki pa jo je opremil član Planinskega društva Lisca Sevnica Ljubo Motore.

Zbrane so ob otvoritvi novih pridobitev pozdravili podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, predstavnik krajanov Leskovca Matej Renko in predsednica Turistične zveze Občine Sevnica Nika Kramžar, ki je v uporabo predala tudi dva nova ležalnika.

Priložnostni dogodek, ki sta se ga udeležila tudi predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Repovž in predsednica Turističnega društva Šentjanž Petra Majcen, je povezovala Hedvika Renko, s kulturnim programom pa so ga popestrili Rene Strnad s harmoniko in Šentjanški jurjevalci.

Nova orientacijska točka na LeskovcuNova orientacijska točka na Leskovcu

kuvertaNaroči se na e-novice