Gumb išči|

Zapri iskalnik

Aplikacija EasyPark

Mobilno plačevanje parkirnin ponuja dodatne možnosti izbire pri plačevanju parkirnin. V večini slovenskih mest je plačevanje parkirnin urejeno s parkomati. V zadnjem obdobju se na trgu pojavljajo različne tehnološke rešitve, ki ponujajo tako nadgradnjo načinov plačevanja v parkomatih kot tudi alternativne oblike plačila, kot je SMS plačevanje ali plačevanje prek aplikacij z mobilnim telefonom.    

V mestu Sevnica sta za plačilo parkirnine na štirih modrih conah na voljo 2 parkomata, ki sprejemata kovance in ne vračata drobiža. Občina Sevnica je s ciljem poenostavitve plačevanja parkirnin pristopila k vzpostavitvi sistema mobilnega plačevanja parkirnin EasyPark. 

Aplikacija EasyPark

Kaj je EasyPark?

EasyPark je mobilna aplikacija, ki je trenutno na voljo v 27 državah. V Sloveniji je parkiranje z aplikacijo mogoče plačati v več kot 30 mestih in krajih, med drugimi v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru in na Bledu.

EasyPark_press1       EasyPark_press2 

Aplikacijo EasyPark je mogoče namestiti na pametne mobilne telefone s sistemi Android in IOS. Za plačevanje preko aplikacije se mora uporabnik registrirati in vnesti izbrano plačilno sredstvo (kreditne kartice Mastercard, Visa, Diners in Amex ali sistem PayPal). Strošek uporabe aplikacije pri plačilu parkirnine oziroma provizijo EasyParku plača uporabnik. Provizija znaša 15 % vrednosti parkiranja oziroma najmanj 0,10 EUR. 

Uporabnik na nalepkah z navodili na parkomatu ali na obvestilnih tablah najde območno kodo in jo vpiše ročno, lahko pa omogoči samodejno izpolnjevanje območne kode v telefonu na podlagi lokacije vozila iz GPS sistema. Uporabnik v mobilni aplikaciji začne s postopkom parkiranja s klikom na gumb  "začni parkiranje" in z vrtenjem koleščka določi čas parkiranja. Aplikacija sproti prikazuje skupno ceno parkiranja in čas veljavnosti parkirnine za izbrano vozilo. Najmanjša časovna enota za plačilo preko aplikacije EasyPark je ena ura. Parkirnino uporabnik plača ob zaključenem parkiranju. Uporabnik lahko predčasno zaključi parkiranje in plača po dejanski porabi. Davčno potrjen račun, ki ga prejme ob zaključku parkiranja, pa si lahko prenese s spletne strani ali aplikacije.

Cenik parkiranja z aplikacijo EasyPark v mestu Sevnica

Območje     Prva ura parkiranja je brezplačna Cena ure parkiranja Cena ure parkiranja z EasyParkom
Trg svobode 9, 8290 Sevnica, nad HTC DA 0,50 € 0,60 €
Trg svobode 9, 8290 Sevnica, pod HTC DA 0,50 € 0,60 €
Trg svobode, med trgovino Izidor in banko DA 0,50 € 0,60 €
Prešernova ulica 3, 8290 Sevnica, parkirišče pri OŠ Sava Kladnika Sevnica        DA 0,50 € 0,60 €

EasyPark Sevnica-02.JPG     EasyPark Sevnica-03.JPG 

Kako deluje aplikacija:

 

EasyPark - splošni pogoji

EasyPark - varstvo osebnih podatkov

 

kuvertaNaroči se na e-novice