Gumb išči|

Zapri iskalnik

Zbiranje predlogov za zasaditev dreves na javnih površinah

Spoštovane občanke, spoštovani občani. 

Občina Sevnica z vsakoletnimi posegi skrbi za urejenost javnih površin, ozelenitev urbanih območij ter celostno hortikulturno podobo občine, ki dviguje kakovost življenja občank in občanov ter hkrati prispeva k ustvarjanju dobrih vtisov obiskovalcev. Z rednim hortikulturnim vzdrževanjem in novimi zasaditvami blažimo posledice prekomernega segrevanja ozračja v poletnih mesecih in prispevamo k čistejšemu zraku tudi v gosteje poseljenih območjih. 

Posegi v zasaditve in nega dreves so vselej usklajeni s strokovnimi mnenji služb s področja gozdarstva in hortikulture. Vključujejo tako nove zasaditve kot odstranitve poškodovanih, ostarelih ali bolnih dreves. Pri ureditvah v primernem obsegu vključujemo tudi zainteresirano javnost. 

V letošnji sadilni sezoni želimo vključevanje še nadgraditi in razširiti. Zato smo pristopili k  zbiranju predlogov za zasaditev dreves na javnih površinah. Sadili bomo avtohtone drevesne vrste na javnih površinah. Na javnih območjih, ker je to dopuščeno, bomo sadili tudi sadno drevje. 

Ustreznost podanih predlogov bodo pregledale strokovne službe, načrt zasaditve pa bo pripravljen skladno z izvedljivostjo predlaganih zasaditev. 
Predloge za zasaditev lahko oddate na spletnem obrazcu. Vaše predloge zbiramo do vključno 30. novembra 2022

Za dodatna pojasnila v zvezi z zbiranjem predlogov za zasaditev dreves na javnih površinah nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na naslov

Vljudno vabljeni k sodelovanju. 

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica 

 

Avtohtone drevesne vrste

 

 

ODDAJA PREDLOGA ZA ZASADITEV DREVESA NA JAVNI POVRŠINI


1. Podatki o predlagani zasaditvi


Navedite drevesno vrsto za zasaditev. Avtohtone drevesne vrste

Navedite kraj, kjer predlagate za zasaditev. 

Navedite čim bolj natančno lokacijo zasaditve. Lahko sporočite tudi koordinate lokacije, ki jih odčitate na spletnem zemljevidu Google Maps z desnim klikom na območje predvidene zasaditve. 

Zasaditev je možna samo na javnih površinah v lasti Občine Sevnica. Lastnika parcele in parcelno številko lahko preverite na prostorskem portalu PISO


1. Podatki o predlagatelju zasaditve


Osebni podatki - GDPR

kuvertaNaroči se na e-novice