Gumb išči|

Zapri iskalnik

Poziv za oddajo pobud za pripravo desetih sprememb in dopolnitev OPN Občine Sevnica podaljšan do 31. januarja 2023

27. 12. 2022 • Novice Zaradi povečanega zanimanja in z namenom poenotenja rokov za fizične osebe ter za gospodarske družbe in podjetja, bo postopek sprejemanja razvojnih pobud za fizične osebe s področja urejanja prostora za pripravo desetih sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica (SD OPN 10) zaključen z 31. januarjem 2023.

Od zadnje sprejete spremembe, ki je stopila v veljavo v marcu 2022, je bilo prejetih že 239 novih razvojnih pobud fizičnih in pravnih oseb. Predlagateljem, ki so pobude že oddali, ni treba ponovno oddati vloge.

Namenski obrazec je dostopen na občinski spletni strani in v prostorih Občine Sevnica. Za pojasnila in informacije v povezavi s postopkom sprememb OPN je na voljo Simon Ivanšek, višji svetovalec za prostorske in gradbene dejavnosti Oddelka za okolje in prostor.

Načrtovana sprememba občinskega prostorskega načrta pomeni tudi uskladitev s spremembami Gradbenega zakona, katerega uporaba se je pričela s 1. junijem 2022 in drugimi veljavnimi podzakonskimi akti. Hkrati zagotavlja napredek in razvoj občine Sevnica na področjih gospodarskega in družbenega razvoja lokalne skupnosti. 

Informacije o prostorskih aktih, ki so v pripravi in kateri so v veljavi, so dostopne na Prostorskem portalu Občine Sevnica.

 

Povezane vsebine:

Poziv k oddaji razvojnih pobud s področja urejanja prostora za pripravo desetih sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica (SD OPN 10)

kuvertaNaroči se na e-novice