Gumb išči|

Zapri iskalnik

Evropski teden mobilnosti 2023

Evropski teden mobilnosti 2023: Varčne poti 

ETM 2023_slogan 

Temeljno sporočilo letošnje teme Evropskega tedna mobilnosti, "Varčne poti", v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj.

Z izbiro varčnejših in aktivnejših oblik mobilnosti prispevamo k nižjim stroškom našega gospodinjstva, boljšemu počutju in zmanjšanju negativnih vplivov na naše okolje. 

Različne oblike aktivne mobilnosti kot sta hoja in kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, sopotništvo oziroma souporaba avtomobila pomenijo nižje stroške za posameznika, povzročajo pa tudi manj okoljske škode in prinašajo manj negativnih učinkov na zdravje. 

Slovenska platforma za trajnostno mobilnost


S kolesom od Radeč do Brežic

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice ob Evropskem tednu mobilnosti 2023 vabijo na tradicionalno kolesarsko popotovanje "S kolesom ob Savi" od Radeč do Brežic, ki bo v soboto, 16. septembra 2023, s startom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah.

Kolesarska pot je dolga približno 60 kilometrov in vodi pretežno po makadamskih poteh ob Savi, zato je potrebna primerna oprema in fizična pripravljenost kolesarjev, ki vozijo na lastno odgovornost.

V nasprotno smer je organiziran brezplačen prevoz z lokalnim vlakom v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s postanki na vseh železniških postajah. Za brezplačen prevoz z vlakom se je potrebno prijaviti prek spletne prijavnice do vključno 14. septembra 2023.

Letak ETM 2023-1


Projekt "Sevnica, gibaj se!"

Projekt Sevnica, gibaj se! je namenjen spodbujanju trajnostne mobilnosti v lokalni skupnosti. S hojo in kolesarjenjem veliko naredimo zase in za naše okolje. Ste že kdaj izračunali, koliko gramov čokolade »pokurite« s popoldanskim sprehodom ali pa koliko izpusta CO2 prihranite, če se v službo odpravite peš?

Posamezniki, skupine, razredi, ekipe, društva in organizacije – vabljeni, da v času Sevniškega tedna mobilnosti sodelujete v posebnem gibalnem izzivu in v spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/, beležite pohode, spremljate število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov in sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij.


 

kuvertaNaroči se na e-novice